Комитетът за защита на журналистите осъди нападението срещу Сашо Диков

share

Комитетът за защита на журналистите в Ню Йорк осъди атаката срещу българския журналист и програмен директор на частната телевизия „Канал 3” Сашо Диков.

Организацията призова за бързото залавяне на извършителите и предаването им на правосъдието, съобщава на електронната си страница Комитетът.

В четвъртък вечерта Диков, който е и водещ на политическо предаване, е чул взрив пред апартамента си в квартал „Гоце Делчев”. Еднокилограмов експлозив, закрепен около предната лява гума на колата на журналиста, е бил взривен. За щастие при инцидента няма убити или пострадали, но автомобилът е напълно унищожен.

„Призоваваме българските управляващи да осъдят нападението срещу Сашо Диков и да заявят ангажимента си да защитават свободата на пресата като основа на демократичното и стабилно общество”, заяви координаторът на Европейската и Централноазиатската програма на международния Комитет за защита на журналистите, Нина Огнянова.

„Призоваваме също така служителите на МВР да разследват атаката щателно и да предадат всички отговорни за инцидента на правосъдието”, посочиха още от Комитета.

Водещи новини

Още новини