Станишев даде подкрепата си за Комисията на Юнкер

Булфото
share

Председателят на ПЕС Сергей Станишев даде подкрепата си за Комисията на Юнкер на дебатите в ЕП преди гласуването й,  съобщиха от офиса му.

"Днес ще подкрепя Комисията на Юнкер, защото такъв трябва да е демократичният подход. Това е важен политически договор с европейските граждани", посочи той.

"Юнкер получи нашата подкрепа като председател, след като даде ясна заявка за промяна в приоритетите. Основната линия на  тази промяна е планът му за 300 милиарда инвестиции в нови работни места, конкурентоспособност и растеж. Подкрепяйки Комисията, ние подкрепяме и комисарите социалисти, които показаха високо ниво на експертност и ангажираност по време на изслушванията. Балансът в Комисията беше подобрен в хода на преговорите. Благодарение на усилията на Групата на социалистите и  демократите, имаме по-добро представителство и нито едно важно решение не може да бъде взето без подкрепата на нашето семейство. Подкрепата ни не е безусловна, ще следим за изпълнението на поетите ангажименти. И не на последно място ще подкрепя Комисията, защото, ако  искаме промяна, трябва да участваме в нея на всеки етап", изтъкна лидерът на ПЕС.

Водещи новини

Още новини