Британският премиер обеща порно за всички

gettyimages
share

Всяко британско семейство, което има достъп до интернет, ще има правото да гледа порнография, ако то поиска, предаде Скайнюз.

Премиерът на Обединеното кралство Деймвид Камерън днес ще произнесе реч, в която ще обясни новите правила за достъпа до страниците с отклонено съдържание. До края на следващата година провайдърите ще пуснат специални филтри, които ще задължат потребителите да избират дали да получават или не материали със знака 18+. Камерън предупреждава, че достъпът до онлайн порнографията ще трябва да бъде ограничен.

От Google посочват: ние имаме нулева толерантност към детската порнография и щом открием такива материали, ги премахване веднага.
Представителка на организация за борба срещу насилието над жените и децата строго разкритикува плановете на Камерън, но посочи, че ще работят с правителството, за да се реши проблемът. Опозицията от своя страна отправи критики заради намаляването на бюджета на службите за защитата на децата. Лейбъристката партия ще настоява да се дадат повече права на полицията и другите институции за борба с порнографията в интернет.

Водещи новини

Още новини