Оставиха за постоянно в ареста хакера с псевдоним "Емил Кюлев"

  • 30 юни 2024 21:04

  • 1083
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста хакера с псевдоним "Емил Кюлев"
© Getty Images

Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Тодор Илиев, заподозрян, че е хакерът с псевдонима Емил Кюлев.

Според прокуратурата той е извършил редица компютърни престъпления през последните 4 години и е източил базите данни на десетки институции, банки и застрахователни компании.

Обвинението посочва Илиев за неправомерно разпространяване на лична информация (три имена, ЕГН, адрес) от архива на юридическите фирми.

Според съда все още текат процесуално-следствени действия, на които обвиняемият може да окаже влияние. Назначени са технически експертизи на лаптопи и флашки.

Защитата на Тодор Илиев ще обжалва решението.

Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев, крал данни от държавни институции, банки и застрахователи

Според адвоката на Илиев Анна Серафимова той не се е укривал и се е явявал редица пъти пред органите на разследването. Тя добави, че няма преки доказателства за твърдението, че именно Илиев е хакерът Емил Кюлев, съобщава бТВ. 

По обвиненията са разпитани две групи свидетели и един защитен свидетел. Един от свидетелите твърди, че разполага със звукозапис на Емил Кюлев по време на изнудването за подкуп на лични данни срещу биткоинти.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1083 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини