В Иран видяха израелска следа в смъртта на Ебрахим Раиси

Getty images (архив)
share

"Техеранският официоз "Джумхури Ислами" ("Ислямска република") видя израелска следа в смъртта на иранския президент  Ебрахим Раиси", това написа медията от Еврейската държава нюзру.

"В полза на "ционисткия заговор" говори фактът, че  само хеликоптерът, в който са пътували Раиси, външният министър на страната Амир Абдолахиян и други високопоставени политици  в Техеран, е катастрофирал", заяви изданието от Ислямската република, цитирано от израелската медия.


"Другите два вертолета, които придружаваха президентския хеликоптер, пристигнаха до крайните точки на маршрута си без никакъв проблем. Тогава (следобед на 19 май) метеорологичните условия бяха подходящи за извършването на полети", добави нюзру, като се позова на статията на официоза.

"Джумхури Ислами" добави като аргумент в полза на "израелската следа" и това, че инцидентът с летателния апарат стана близо до границата с Азербайджан. Бившата съветска република в Южен Кавказ поддържа много добри отношения с Еврейската държава", отбеляза още базираната в Израел медия.

Хамас: Агентът на Мосад Ели Коптер уби Ебрахим Раиси!

Водещи новини

Още новини