Мистериозен руснак е загинал заедно с президента на Иран?

Getty images (архив)
share

"Мистериозен гражданин на Русия е загинал заедно с президента на Иран Ебрахим Раиси", това написа украинското издание ТСН.

Медията се позова на военния експерт от страната Александър Коваленко. Според него на борда на хеликоптера, катастрофирал в провинция Източен Азербайджан на 19 май, е пътувал някой си Кручов. "Много е вероятно въпросният човек да е имал пряка връзка с ядрената програма на Ислямската република", каза специалистът.

"За гибелта на руския гражданин написаха няколко ирански медии. По-късно обаче част от тези новини бяха изтрити", посочи още Коваленко.

Експертът допълни: За руски гражданин във вертолета написаха и грузински и индийски издания.

"Нито една медия в Руската федерация не съобщи, че на борда на вертолета е пътувало лице с фамилно име Кручов", отбеляза още специалистът.

Коваленко добави, че след новината за катастрофата с хеликоптера на светския лидер на близкоизточната страна в Москва е настъпило необичайно за неделя вечер оживление. Иранският посланик в Русия Казем Джалали заяви пред официалната информационна агенция на Техеран ИРНА, че на 19 май в 19 часа московско време (съвпада с българското) в е бил приет в Кремъл лично от президента Владимир Путин", разказа още експертът.

"В срещата не е участвал  външият министър Сергей Лавров, както е по протокол. На разговорите с дипломатическия представител на Ислямската република са присъствали освен държавния глава министърът на отбраната Андрей Белоусов, бившият ръководител на силовото ведомство и настоящ секретар на Съвета за сигурност Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, шефът на Министерството на извънредните ситуации Александър Куренков и високопоставен ръководител на Федералната служба за сигурност, чието име посланикът не спомена", добави Коваленко
 

Инцидент с хеликоптера на президента на Иран Ебрахим Раиси

Водещи новини

Още новини