Хамас: Агентът на Мосад Ели Коптер уби Ебрахим Раиси!

Getty images (архив)
share

"Президентът на Иран Ебрахим Раиси бе убит от агента на израелската служба за външно разузнаване Мосад – Ели Коптер", това заяви пропаганден канал на палестинската терористична организация Хамас, с над 136 000 последователи, предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Израелското издание отбеляза, че в ивритоезичиния  сегмент на световната мрежа се е появила шегата, че пилотът на хеликоптера  в който е пътувал светския лидер на Ислямската република, е бил служителят на Мосад – Ели Коптер.

Израел не е замесен в смъртта на иранския президент

"Всъщност "името" и "фамилията" на "израелския агент" са разбивка от думата "Хеликпотер" "(Х)ели" и "Коптер", поясни мигнюз.

Справка на екипа на novini.bg показа: Ели е популярно сред евреите мъжко лично име. Фамилното Коптер се среща сравнително често сред евреите ашкенази (с произход от Западна и Централна Европа, Беларус, Украйна и европейската част на Русия).

"На шегата "клъвна" и пропагандистът на Кремъл Владимир Соловьов. Човекът, смятан за неофициален говорител на руския президент Владимир Путин, написа за агента на Мосад в акаунта си руска социална мрежа", това съобщи украинското издание "Наша нива".

 

Водещи новини

Още новини