Нови жертви в Сирия

share

Най-малко 33 души бяха убити днес в Сирия, главно в северния град Алепо, където правителствените сили осъществяват голямо настъпление срещу бунтовниците, съобщи ДПА, като се позова на активисти.

Бойни хеликоптери бомбардират квартали в Алепо, които са контролирани от революционерите. Командирът от Свободната сирийска армия Абу Омар ал Халаби каза, че правителствените войски в Алепо са получили подкрепления, след като бунтовниците са завзели територии в града.

Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека правителствените сили също така са атакували с хеликоптери и артилерия квартал Хаджар ал Асуад в Дамаск. Сирийски активисти, цитирани от Ройтерс, заявиха, че са намерили телата на 11 мъже, екзекутирани от правителствените сили в столичния квартал Кабун.

Активистите предоставиха видеозаписи, показващи убити хора с дупки от куршуми в главите. На кадрите се виждат 11 окървавени трупа, някои вътре в сграда, а други навън. Трима от убитите изглежда са били застреляни през ризите им, издърпани над главите им, а един е коленичил срещу стена. Според местен активист мъжете са били арестувани преди пет дни в район наблизо.
 

Водещи новини

Още новини