Пакистан също наложи ограничения заради ръст на новозаразените

Gettyimages (архив)
share

Пакистан наложи нови ограничения на обществения живот, след като броят на новозаразените с коронавирус за денонощие за пръв път от юли надхвърли 1000, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

На бизнеса в големите градове е наредено да затваря рано, а кварталите, определени като огнища на коронавирус, ще бъдат поставени под карантина и никой няма да има право да влиза или излиза от тях.

Маските стават задължителни на обществените места в 11-те най-големи града на Пакистан, който се намира в разгара на втора вълна на коронавирусната зараза, доста подобна на тази, наблюдавана в много европейски страни, заяви Асад Умар, министърът, отговарящ за борбата с вируса.

Белгия въвежда по-строги карантинни мерки заради коронавируса

Ясмин Рашид, здравният министър на провинция Пенджаб в Централен Пакистан, заяви, че съотношението тествани-позитивни за пръв път от три месеца надхвърля 3 на сто. За изминалото денонощие се отчетени най-малко 20 нови смъртни случая, свързани с вируса, което също е най-големият брой от месеци. Досега в Пакистан са регистрирани над 332 000 случая на коронавирус и 6800 смъртни случая, свързани с вируса.

Медици предупреждават, че с наближаването на зимата броят на случаите вероятно ще расте и че следващите два месеца ще са критични за Пакистан.

Премиерът Имран Хан призова хората да носят маски, за да бъде спряна втората вълна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини