Белгия въвежда по-строги карантинни мерки заради коронавируса

  • 30 октомври 2020 22:12

  • 2088
  • 2
Белгия въвежда по-строги карантинни мерки заради коронавируса
© pixabay

Белгия реши да въведе по-строги карантинни мерки в опит за забавяне на епидемията от коронавируса, обяви днес министър-председателят Александер де Кро, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Мерките, които ще влязат в сила в понеделник (2 ноември) и ще продължат поне месец и половина, включват затваряне на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, и задължаване на компаниите да изпратят служителите си да работят от вкъщи, там където това е възможно. Хората, чиято професия изисква пряк контакт с клиенти, фризьорите, ще трябва напълно да спрат работа.

Властите в Белгия обмислят затваряне заради COVID-19

Силно се ограничават и социалните контакти: разрешава се само едно посещение в домакинство седмично, като изключение ще се прави за хора, които живеят сам - те ще може да бъдат посещавани два пъти в седмицата. Това са мерките, които ни дават последен шанс. От всички нас зависи да направим така, че тези мерки да дадат резултат, каза след правителствено съвещание премиерът.

Де Кро обяви също ново удължаване на ваканцията на учениците - до 15 ноември включително.

"Това е карантина, но такава, при която заводите работят, която позволява предпазливото отваряне на училищата след 15 ноември и която няма да допусне хората да потънат в изолация", обобщи министърът на здравеопазването Франк Ванденбрук.

По-рано през седмицата правителството вече нареди всички барове, кафенета и ресторанти да затворят и наложи нощен полицейски час. Белгия е страната Европа с най-висок процент на заразяване в Европейския съюз според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, а болниците в много части на страната вече са пълни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2088 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anonimen

2020.10.31 | 11:39

2
ne che sa neorientirani prosto sa satanisti ( antihristi) podchinqvat se na globalistite( na svetovnite bankeri) , zashtoto sa zavisimi ot tqh i ne podozirat kakvo gi ochakva vkliuchitelno i celiq svqt . Bog da pazi vs. hora po celiq svqt Amin
Асен

2020.10.30 | 22:36

1
Тези колко са неориентирани- белгийците.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини