Преведени са парите по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел, обещани от държавата

  • 02 май 2024 20:31

  • 517
  • 0
Преведени са парите по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел, обещани от държавата
© Getty images (архив)

По сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел са преведени парите, обещани от държавата, съобщиха от общинския пресцентър, предаде БТА.

През април т.г. Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на „Специализирана болница за рехабилитация - Котел“ ЕООД за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хил. лв. на болничното заведение.

Служителите ще получат своите невзети заплати от 2021 г. насам, съобщи в личната си фейсбук страница кметът на Котел – Коста Каранашев. Той посочва, че това е най-голямата морална битка, която някога му се е налагала да води.

На 1 юни, м.г. временно бе преустановен приемът на пациенти в болницата поради невъзможност за предоставяне на медицинските услуги във връзка с напускане на работници и служители. Тогавашният директор д-р Цветан Влахов каза, че задълженията на болницата са близо 300 хиляди лева.

Служебният министър на здравеопазването Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в освободи д-р Влахов и назначи проверка на лечебното заведение. От Министерството на здравеопазването (МЗ) през юли, м.г. съобщиха, че се търсят законосъобразни възможности за стабилизиране на болницата.

Министърът на здравеопазването освободи директора на фалиралата болница за деца с увреждания в Котел

През 2013 година детското отделение за рехабилитация в Специализираната болница в Котел бе обновено със средства от кампанията "Българската Коледа".

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини