Израелският премиер: Не щурмувайте магазините

Getty (архив)
share

Не щурмувайте магазините, такъв апел е отправил израелският премиер Бенямин Нетаняху, написа местният в. Аарец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Министър-председателят на еврейската държава е провел съвещание с участието на финансовия, икономическия и здравния министри, управата на централната банка на страната, членове на Съвета за национална сигурност  и организации на бизнеса във връзка с коронавируса.

След проведените консултации Нетаняху се е обърнал чрез медите към съгражданите си. "Не щурмувайте магазините. Кризата с коронавируса не е повод да се презапасявате с храни и други стоки от първа необходимост. Ние сме много по-подготвени от други страни по света. Ние създадохме специален фонд в размер на четири милиарда шекела (около един милиард евро), от който ще подпомагаме най-засегнатите от световната инфекция израелски предприятия", е казал още той вчера.

7 нови случая на коронавирус в Сърбия, общо заразените в страната са 12

Междувременно вътрешното министерство на Израел днес е обявило нови мерки в борбата срещу разпространението на заразата. Еврейската държава е забранила достъпа до своя територия на медицинските туристи и чужденците, пристигащи от Китай (включително Макао и Хонконг), Южна  Корея, Тайланд, Италия, Сингапур, Япония и Египет.

"Чуждите граждани, които искат да посетят нашата страна, ще трябва да доказват, че имат къде да прекарат задължителната 14-дневна карантина", са посочили още от вътрешното министерство на страната.

Към този в момент Израел е съобщил за над 70 инфектирани с коронавируса. Сред тях е имало и деветгодишно дете.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини