Реджеп Ердоган: Дадохме 14 жертви в Сирия

Getty (архив)
share

14 наши войници са загинали, а 45-ма са пострадали през изминалите дни в Сирия, е казал Реджеп Ердоган, написа анкарският в. Хюриет.

Президентът на Турция се е срещнал с депутати от парламентарната група на управляващата югоизточната ни съседка Партия на справедливостта и развитието (ПСР). "Режимът в Дамаск и Русия не ударят терористите, а мирните сирийци. Тяхната цел е да подгонят хората към нашите граници и страна. Ние се опитваме да спазваме всички договорености и да пазим мира, но сме подложени на постоянни масирани въоръжени атаки и сме принудени да отговаряме на нападенията", е заявил той пред законодателите.

Реджеп Ердоган: Отмъстихме за шахидите ни


Ердоган не е посочил при какви конкретни обстоятелства са били убити 14-те войници. Последният обстрел срещу военни на Анкара е бил извършен в северозападната сирийска провинция Идлиб на 10 февруари. Тогава Турция е обявила за петима загинали и още толкова ранени. Ден по-късно базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека е посочила, че жертвите са били седем, а ранените – четирима.

Върховният главнокомандващ вчера е заявил, че турската армия при ответната акция в Сирия е неутрализирала (широко използвана от турски официални лица дума, която може да означава и убити, и ранени) 101 военни от лоялни на президента на близкоизточната страна Башар Асад подразделения.

Обстреляха турски военни в Сирия. Има убити

Турският президент днес е провел разговор по телефона с руския си колега Владимир Путин. Двамата държавни  глави са обсъдили ситуацията в Идлиб.

Водещи новини

Още новини