Русия: Отмъстихме за 300 убити от ИД цивилни сирийци (обновена+видео)

gettyimages (архив)
share

Убихме най-малко 60 терористи в Сирия за изминалия ден, каза официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков пред РИА Новости.

Високопоставеният военен днес в Москва заяви, че при извършването на полети самолетите на военновъздушните сили на най-голямата по територия държава в света са ударили бази на Ислямска държава (ИД) в провинция Латакия, която се намира в западната част на размирната близкоизточна страна. "Нашите самолети извършиха и нападения срещу тренировъчен лагер за екстремисти и в северната сирийска област Хомс", допълни Конашенков. Той още посочи, че е унищожена и техниката на джихадистите. "Нашата акция бе акт на отмъщение срещу наказателна операция на ИД. В източното селище Дайр ез Заур джихадстите вчера убиха 300 мирни жители", каза още той.

Руската авиация започна да нанася удари в Сирия на 30 септември 2015 г. Тогава депутатите в Москва одобриха единодушно предложението на Владимир Путин за започване на военни действия в близкоизточната страна.

Водещи новини

Още новини