Аштън Картър: Турция може да направи повече в борбата срещу ИД

  • 21 януари 2016 20:18

  • 1728
  • 2
Аштън Картър: Турция може да направи повече в борбата срещу ИД
© Gettyimages

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че Турция "може да направи повече" в борбата срещу групировката "Ислямска държава", особено за затягането на границата, съобщи БТА, цитирайки "Хюриет дейли нюз".

"Турция заема ключова позиция в коалицията - тя е приела летателни апарати и допринася с още неща", каза Картър пред репортери в Париж, където разговаря със свои колеги от няколко държави, участващи в коалицията срещу ИД. По думите на Картър приоритетът за Турция, членка на НАТО, е да установи по-голям контрол върху своята "дълга и сложна граница" с Ирак и Сирия. "Точно както искам и от всички други в коалицията да увеличат усилията и да направят повече, точно както и американската армия прави повече, така бих искал да видя и Турция също да направи повече," каза Картър.

Френският президент Франсоа Оланд междувременно заяви днес, че коалицията, която води въздушна кампания срещу ИД, ще "засили" ударите. "Темпото на интервенциите ще бъде ускорено и Франция ще изиграе своята роля в това", заяви Оланд, цитиран от АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1728 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.28 | 17:19

2
Като може защо не го прави,или си правиш проветрение на зурлата,тъпако Ханс

2016.01.28 | 17:19

1
Турция не го прави, няма и да го направи, защото играе двойна игра

Добави коментар

Водещи новини