Израелски бойни самолети прелетяха над Накура

share

Дванайсет израелски бойни самолета са нарушили въздушното пространство на Ливан за период от по-малко от 24 часа, като са летели ниско над трад Накура и села в южната част на страната, предаде АП.

Последният от тези полети се е състоял днес към 2 часа сутринта местно време. Четири самолета са преминали над най-южния ливански крайбрежен град Накура и са кръжали няколко часа на села в Южен Ливан, преди да напуснат ливанското въздушно пространство. Подобни полети на осем израелски самолета е имало във вторник, се казва в съобщението на армията в Бейрут Служител от ливанските сили за сигурност каза, че тези полети са част от "засилена активност" на Израел над Ливан през последната седмица. Служителят не даде повече подробности.


Засега няма официален коментар от израелска страна по случая, посочва АП. Агенцията отбелязва, че въпросните полети идват на фона на опасенията на Израел заради гражданската война в Сирия и че оръжия може да попаднат в ръцете на враждебни групировки в Сирия или на антиизраелската ливанска групировка "Хизбула".

Водещи новини

Още новини