Лахдар Брахими разговаря с Башар Асад

share

След среща със сирийския президент Башар Асад в Дамаск специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими изрази пожелание всички страни в конфликта да стигнат до споразумение, за да бъде сложен край на "тревожната" ситуация, предаде АФП.

На разговора с държавния глава "както обикновено споделихме мнения за многобройните предстоящи етапи", каза пред журналисти Брахими, пристигнал вчера в страната, разкъсвана от смъртоносно насилие вече 21 месеца. Международният пратеник заяви, че сирийската криза "все още буди тревога", посочва АФП и припомня, че от началото й през март 2011 г. са загинали над 44 хиляди души по данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Брахими изрази надежда, че "всички страни ще се произнесат за решение, за каквото копнее целият сирийски народ". Според сирийската държавна телевизия президентът Асад казал на Брахими, че Сирия приветства "всички миротворчески усилия, които не накърняват суверенитета и независимостта й и служат на благото на сирийския народ", предаде ИТАР-ТАСС.

Водещи новини

Още новини