Международният пратеник Лахдар Брахими пристигна в Сирия

  • 23 декември 2012 16:11

  • 640
  • 0
Международният пратеник Лахдар Брахими пристигна в Сирия
©

Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими пристигна днес в Сирия с кола от съседен Ливан, предаде Франс прес, като се позовава на източник от ливанската гранична служба.

"Брахими пресече границата към 14,00 ч.", казал източникът. Специалният пратеник на ООН, чието предишно посещение в Сирия беше в средата на октомври, се очаква да се срещне утре в Дамаск със сирийския президент Башар Асад, а днес следобед да разговаря със сирийския външен министър Уалид ал Муалем, предаде АП. Брахими не направи официално изявление при пристигането си на международното летище в ливанската столица. Откакто зае поста през септември, Брахими не е постигнал особен напредък в усилията за уреждане на кризата в Сирия главно заради нежеланието на двете страни да преговарят.

Междувременно ситуацията със сигурността в Сирия стана по-тежка, след като бунтовниците разшириха контрола си в северната част на страната и около столицата. Настъплението на бунтовниците се отрази и на пътуването на Брахими. Вместо да пристигне в Дамаск със самолет, както предните два пъти, той трябваше да пътува с кола заради боевете край летището.

Последвайте канала на

БТА
640 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини