Бивш министър е кандидатът на Реджеп Ердоган за кмет на Истанбул

Getty images (архив)
share

"Бившият министър на околната среда, климатичните промени и урбанизацията Мурат Курум е кандидатът за кмет на Истанбул, издигнат от турския президент Реджеп Ердоган", написа местното издание "Дувар".

Кандидатурата на настоящия депутат в парламента от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) бе представена на форум в най-големия турски град, завършил късно снощи.

Ердоган обявява днес кандидата за кмет на Истанбул

"Девизът на кампанията на човека, който бе член на органа на изпълнителната власт от 2018 до 2023 г., е "Отново Истанбул! Отново ПСР!", посочи още медията.

"Ние ще работим за хората. Аз като бях министър правих това и се справих отлично", заяви Курум.

Ердоган, който представи още 15 кандидати за кметове, от своя страна, заяви: Ще сложим край на безвремието и ще спасим града от фалита, до който го доведе управлението на Народнорепубликанската партия (НРП).

Настоящият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу бе издигнат от НРП, която е най-голямата опозиционна на властта Анкара сила и най-старата партия в страната. Той спечели изборите преди пет години, като победи кандидата на ПСР Бинали Йълдъръм. Кандидатът на опозицията бе подкрепен и от членове и симпатизанти на прокюрдската Демократична партия на народите и на Добрата партия.

Екрем Имамоглу започна предизборната си кампания за кмет на Истанбул

 

 

Водещи новини

Още новини