Ердоган и партията му подготвят активна предизборна кампания за местните избори през 2024 г.

  • 22 декември 2023 17:12

  • 696
  • 2
Ердоган и партията му подготвят активна предизборна кампания за местните избори през 2024 г.
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

На 15 януари турският държавен глава и председател на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва ще започне кампания за местните избори, които предстои да бъдат произведени на 31 март другата година, предаде проправителстваната телевизия „А Хабер“. На тази дата се очаква да бъдат обявени и списъците на кандидатите за общински кметове.

На 1 януари ще започне разполагането на предизборните щабове в окръзите. Ердоган ще проведе големи митинги в 50 окръга на страната, като в 30 от тях ще бъдат разгърнати най-мащабните предизборни дейности, посочи още „А Хабер“. Очаква се председателят на ПСР да посети и регионите, засегнати от разрушителното земетресение в Югоизточна Турция през февруари т.г.

Ердоган дари на сираците в Газа отсъденото му обезщетението по дело срещу опозиционен лидер

Според турската телевизия, най-всеобхватна ще бъде кампанията на ПСР в големите градове – Истанбул и Анкара. Очаква се в митингите в тези ключови региони да участват стотици хиляди души.

Изборната стратегия на партията на Ердоган включва активна комуникация на лидера с народа, по време на която ще бъде изтъкнат смисълът на „истинското общинско ръководство“. Като други акценти, телевизията посочва подчертаване на принципите на прозрачност, справедливост и равенство, както и отправяне на критики към управлението на опозиционните кметове, отбелязва още „А Хабер“, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.22 | 20:44

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
банкиански Търсени ешнуси

2023.12.22 | 17:48

1
о пикан ли сха прави кампаниата тоа.. пот урнак ??

Добави коментар

Водещи новини