Вучич демонстрира пред Орбан сръбската военна мощ

Facebook
share

Президентът на Сърбия Александър Вучич се очаква да посети днес сръбския контролeн пункт "Градина" на границата с България, за да се запознае с мерките срещу нелегалната миграция, предаде БТА.

Вчера той наблюдава военен парад край Белград заедно с унгарския премиер Виктор Орбан, който направи необявено предварително посещение в Сърбия. Той беше посрещнат от Вучич, който заяви, че е щастлив „отново да приветства един голям приятел на Сърбия“.

Парадът се проведе на военното летище Батайница и е по повод сръбския Ден на армията. Събитието включва прелитания на изтребители МиГ-29 и хеликоптери "Мил", както и демонстрация на наскоро доставени китайски зенитноракетни системи и дронове.

"Сърбия никога в историята си не е имала по-силна армия. Днес ние сме достатъчно силни, за да запазим страната си, да защитим мира и да осигурим по-нататъшен напредък. Това е силата на Сърбия!", каза Вучич. Военното министерство в Белград съобщи, че в прегледа на въоръжените сили "Гранит 2023" участват повече от 5000 военни с 2300 единици въоръжение и бойна техника и повече от 60 самолета.

На парада е присъствал и президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик.

Водещи новини

Още новини