Министърът на транспорта на РС Македония: Скоро ще започне работа на терен по жп линията за България

pixabay
share

Избраните изпълнители на първите два от общо трите участъка на железопътната линия, която трябва да свързва Република Северна Македония с България - Куманово-Беляковце и Беляковце-Крива Паланка, вече мобилизират експертните си екипи и техника, за да започне работа на терен, каза министърът на транспорта и съобщенията на Република Северна Македония Благой Бочварски по време на посещение в Струмица, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

„Обявихме, че тази есен ще бъдем на място в началото на работата по най-мащабния инфраструктурен проект в железопътната инфраструктура от обявяването на независимостта на Северна Македония до днес, инвестиция от над 200 милиона евро за свързване на (Република Северна) Македония с България. Проектът е важен заради коридор 8, който е от особено значение за бизнеса, така ще помогнем на фирмите, които да имат алтернатива за превоз на тежки товари”, каза Бочварски.

РСМ с 6,5 млн. евро глоби за неизградената жп отсечка Беляковци-Крива паланка

В края на юли тази година "Македонски Железници Инфраструктура" подписа споразумение с австрийската фирма "Щрабаг", която трябва да завърши работата по реконструкцията и завършването на първия участък от трасето, както и с турската "Гюлермак" за пълното изграждане на втория участък. До края на годината годината трябва да бъде обявен търг за избор на изпълнител за третия участък от Крива паланка до границата с България, припомнят медиите в Северна Македония. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

Водещи новини

Още новини