Вътрешният министър на Сърбия упрекна България заради проваленото посещение на Лавров

Правителство на Сърбия
share

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин каза днес по повод несъстоялото се посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белград, че не е добре чужденци да определят кои да бъдат гостите на Сърбия, предаде агенция Танюг.

,,Никога не е добре чужденци да определят кои са ни гостите и кои са ни приятелите. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров десетилетия е зад нас, в трудни места е доказал, че е приятел на Сърбия, а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му?'', попита Вулин.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, не разрешиха прелитане на самолета на руския първи дипломат, с който трябваше да пристигне на посещение в Белград на 6 юни.

Вулин изтъкна, че Сърбия е държава на всички свои граждани и затова никога няма да е добре приятелите на страната да не идват, информира БТА.

По този начин той отговори на сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която каза снощи в интервю за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на руската дипломация не е посетил Белград.

Протест в Белград заради Сергей Лавров: Благодарим ви, комшии!

Водещи новини

Още новини