С 50 по-малко ще са паркоместата след пълния ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата

  • 03 май 2024 09:48

  • 875
  • 6
© БНТ

50 броя паркоместа по-малко ще има след пълния ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов. По думите му това е незначителен процент от общо 3300 места в района, а така ще се компенсират и живущите там.

Промените в движението в района на бул. "Патриарх Евтимий" в София продължават с пълна сила и предизвикват бум от коментари в социалните мрежи. От общината се възползват от почивните дни и по-слабото присъствие на хора в столицата, за да реорганизират движението по 2 съседни улици в града - бул. "Витоша" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен". Промените обаче водят до недоволство сред част от живеещите и спорове между политици.

Реорганизацията на бул. "Патриарх Евтимий" започна преди две седмици, като първоначално бе обявено само преасфалтиране. Към днешния ден ремонтът включва изграждане на бус лента и две велоалеи - те се свалят от тротоарите. Така на пътя остават две активни ленти за движение на коли и една лента за спиране. Улица "Фритьоф Нансен" също ще стане двупосочна, като една от трите ѝ ленти ще води от бул. "Черни връх" към "Патриарх Евтимий". В момента улицата се преасфалтира.

Недоволство предивзика и новата организация по бул. "Витоша", където активните ленти за движение също станаха две, а в останалите вече са предназначени за косо паркиране.

"Синя зона" с удължено време вече и в неделя?

"Случва се, защото този проект е залегнал във всеки един стратегически документ, като започнем от общия устройствен план на София през 2007 г. Изграждането на велоалеите и бус лентите е част и от нашата предизборна програма", обясни Спасов.

Косото паркиране е единствената законова възможна организация на движение, посочи Спасов пред БНТ. Той обясни, че перпендикулярното паркиране няма да увеличи броя на местата, а и в случая е невъзможно, защото габаритите на булевард "Витоша" не позволязат то да се извършва спокойно.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
875 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българин

2024.05.07 | 21:48

6
Всички от ППДБСС са педали, както е видно от снимката.
ЕМА

2024.05.07 | 10:29

5
М айка ви да е ба малоумна

2024.05.03 | 10:18

1
НАЙ-НАКРАЯ СЕ НАМЕРИ КМЕТ КОЙТО ДА ОПРАВИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ. БРАВО!
Бегай

2024.05.03 | 11:51

4
В момента се създава хаос, който наесен и през зимата ще лъсне с пълна сила. В много европейски столици в центъръ няма вело алеи. Тук не е Холандия, където хиляди карат колело. Застанете на Патриарх и пребройте колоко минават с колело за 1 час - дали ще има 15 души?

2024.05.03 | 11:41

3
Педали
Наркоманите от ПП и спаси София

2024.05.03 | 11:27

2
Бокл-ци ще усетите народната любов скоро! Прекалихте педераси с тротинетки

Добави коментар

Водещи новини