Разследвали убития гръцки журналист за корупция

Getty (архив)
share

Гръцкият журналист Георгиос Караиваз, застрелян в началото на април, е бил разследван за корупция, написа атинският в. "Катемерини".

Според доклад на Агенцията за национална сигурност на страната от 2018 г. към днешна дата са били убити четирима души, попаднали в полезрението на ведомството. "Един от тях е бившият сътрудник на телевизия "Стар" Георгиос Караиваз", посочи още изданието, което се позова на документа.

"Информацията бе публикувана във връзка с повдигнати обвинения на 19 души. Бившите и настоящи полицаи и адвокатите са заподозрени в получаване и посредничество предаване на подкупи, давани от представители на организирани престъпни групировки", добави "Катемерини".

Мафия стои зад убийството на гръцкия журналист?

"Според Агенцията служителите на реда са вземали значителни парични суми. В замяна пазителите на закона не са извършавам проверки на нелегални публични домове и игрални зали", посочи още медията.

Да припомним, петдесет и две годишният разследващ журналист бе убит пред дома си в Атина на 9 април.

Караиваз е давал показания по няколко ключови дела за връзки между полицаи и мафиоти. Мъжът постоянно е публикувал в блога си постове за получавани смъртни закани.

Водещи новини

Още новини