Мафия стои зад убийството на гръцкия журналист?

  • 20 април 2021 10:25

  • 642
  • 0
Мафия стои зад убийството на гръцкия журналист?
© Getty (архив)

Организирана престъпна групировка (ОПГ) стои зад убийството на гръцкия журналист Георгиос Караиваз, написа атинският в. "Катемерини".

"Най-вероятно някоя мафиотска организация е поръчала 52-годишния мъж", разказаха източници от разследването пред изданието.

Застреляха гръцки журналист

"Георгиос Караиваз имаше лични и служебни контакти и с представители на подземния свят, и със служители на реда. Той надълго и нашироко описваше за срещите си с престъпници и пазители на закона в своя блог. Работилият като разследващ журналист в телевизия "Стар" човек често публикуваше в електронния си дневник текстове за получавани закани за саморазправа, посочи още вестникът.

"Журналистът бе ключов свидетел по знаково за Гърция дело. Той през 2015 – 2017 г. даваше показания пред агенцията за национална сигурност, която е разследвала връзки между полицаи и престъпни групировки. Двама от основните заподозрени са били убити през 2019 и 2020 г", добави медията.

"Караиваз свидетелстваше и по дело за рекет, упражняван от полицаи, изнудвали проститутки и организатори на нелегални хазартни игри", допълни вестникът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини