Ердоган и Путин разговаряха по телефона

Getty Images/Guliver (архив)
share

Турският президент Реджеп Ердоган е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин, предаде Анадолската агенция, като се позовава на съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство.

В разговора са били обсъдени стъпки за развитие на турско-руските отношения и регионални въпроси.

Ердоган е заявил в разговора, че турски и руски експерти могат да се срещнат с азербайджанските си колеги с цел развитие на шосейните и железопътни транспортни линии в Нагорни Карабах, които се възстановявяват след споразумението от 11 януари.

Ердоган е изтъкнал, че съвместният турско-руски център в Агдам успешно изпълнява задачата си за мониторинг и контрол на примирието. Той е добавил, че за запазване на примирието трябва да бъдат положени съвместни усилия по всички въпроси.

Лидерите на Азербайджан, Армения и Русия подписаха на 9 ноември споразумение за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Ердоган: От март започва поетапно облекчаване на ограничителните мерки

Министрите на отбраната на Турция и Русия Хулуси Акар и Сергей Шойгу подписаха на 11 ноември меморандум за установяването на съвместен турско-руски център за мониторинг на примирието между Армения и Азербайджан.

Турският президент е подчертал, че постигането в най-кратък срок на решение на сирийския проблем представлява общ интерес и е обърнал внимание на факта, че добрата възможност за мир и стабилност в Либия не трябва да се пропуска.

Водещи новини

Още новини