Ще пътува ли Путин?

  • 16 февруари 2021 12:39

  • 63
  • 0
Ще пътува ли Путин?
© Getty (архив)

Говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков – е разкрил дали държавният глава е планирал визити в чужбина.

На този етап ние не водим подготовка на официални посещения в чужбина, това е казал прессекретарят на Кремъл, цитиран от ТАСС.

"Ние разглеждаме всички покани, получени преди началото на световната коронавирусна пандемия (13 март 2020 г.). Към днешната дата обаче ситуацията в много страни, включително и в нашата, е сложна. Заради това господин Путин не възнамерява да прави официални визити в други държави", е посочил още говорител на президента.

Песков се е спрял и върху въпроса за евентуални нови санкции срещу Русия. "В Европейския съюз и САЩ темата за налагане на някакви нови ограничения срещу нашата страна се преекспонира. В Брюксел, в отделни членки на 27-те, и във Вашингтон говорят за санкции с маниакално упорство", е коментирал той.

"Ние няма да направим първата крачка в тази насока. Руската федерация остава отворена за диалог с всички държави и международни организации. Ние обаче настояваме този диалог да бъде равноправен и открит", е казал още Песков.

Лавров: Готови сме да скъсаме с ЕС

ЕС, САЩ и други страни са наложили санкции на стотици физически и юридически лица от Русия във връзка с окупацията на украинския черноморски полуостров Крим, извършена през март 2014 г.

За налагане на още ограничения (забрана за влизане в 27-те, замразяване на активи в европейски банки и други) се е заговорило след ефективната присъда на Алексей Навални, издадена на 2 февруари 2021 г. Опонентът на властта е бил лишен от свобода за срок от три години и половина за финансови измами.

Самият Навални, неговото обкръжение и много официални лица в ЕС и САЩ са обявили решението на московските магистрати като политическо мотивирано.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
63 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини