Вучич: Ужасявам се от кампанията срещу Тръмп

Булфото (архив)
share

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че в САЩ се води ужасна кампания против президента Доналд Тръмп, предаде Танюг.

Помолен за коментар на новината, че САЩ престанаха да финансират Световната здравна организация, Вучич отговори, че не се меси в това, защото Сърбия има солиден опит със СЗО, което не означава, че винаги е против Тръмп, предава БТА.

"Напротив, ужасявам се от кампанията срещу него в САЩ. Това, през което преминава Тръмп, е истинска голгота. Сгрешил или не, винаги е виновен", отбеляза Вучич.

Той добави, че полицаят, който уби Джордж Флойд, е арестуван, както и другите полицаи, които не предотвратиха смъртта му, но не знаем имената на полицаите, убити в безредиците там.

"Тази кампания говори, че фалшивите пазарно ориентирани либерални кръгове са готови да инвестират много пари в кампанията против президента на САЩ и да се борят срещу него с всички неразрешени средства. Това е скандал над скандалите", каза Вучич.

Коментирайки освобождаването на сръбския футболист Александър Катай от клуба в Лос Анжелис заради коментар на съпругата му в социалните мрежи /в подкрепа на действията на американската полиция срещу демонстрантите/, Вучич отбеляза: "каква връзка има жена му с това как той рита топката. Това говори само каква хайка се води против тези, които не са против президента на Америка. Тази жена има право на своя позиция. Ако е извършила престъпление - преследвайте я. Ако не е, не разбирам за какво става въпрос", каза Вучич.

Водещи новини

Още новини