Воислав Шешел: Агресията на САЩ в Сирия напомня поведението на американците в Югославия

share

Американската агресия в Сирия напомня поведението на американците в Югославия в края на 90-те години, заяви днес за ТАСС лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел.

"Американското поведение е противозаконно, не се основава на решение на Съвета за сигурност на ООН. Такава постъпка много напомня подобно поведение на американската администрация от времето на Клинтън и неговите приемници", заяви Шешел.

Той коментира още, че за САЩ унищожаването на терористичната групировка "Ислямска държава" не е приоритет, а те се стремят само да свалят "цивилизования светски режим" на сирийския президент Башар Асад.

Снощи въоръжените сили на САЩ изстреляха 59 крилати ракети "Томахок" по военно летище в сирийската провинция Хомс. Ударът бе отговор на предполагаемото нападение с химически оръжия от 4 април в сирийската провинция Идлиб.

Коментарът на Шешел е свързан с операцията на НАТО срещу Съюзна република Югославия през 1999 г., която продължи 78 дни и бе предприета без съгласието на Съвета за сигурност. Целта на операцията бе прекратяване на кървавия конфликт между сръбските власти и албанските сепаратисти в Косово, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Водещи новини

Още новини