Сърбия: Борис Тадич нахока Александър Вучич на фона на протестите (видео)

  • 10 април 2017 11:39

  • 2293
  • 1
Сърбия: Борис Тадич нахока Александър Вучич на фона на протестите (видео)
© gettyimages (архив)

Вие може да задушите опозицията, но не може да задушите народа, каза бившият сръбски президент Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва (на снимката) към новоизбрания държавен глава Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б 92.

Лидерът на Сръбската демократическа партия, който бе начело на западната ни съседка от 2004 до 2012 г., отправи остри думи към избрания от първия тур на 2 април за президент Вучич. "Господин Вучич използваше авторитарни методи. Той с пряк и непряк натиск успя да подчини медиите, журналистите да работят само за една кандидатура и постигна успех. Вучич може да задуши своите опоненти, но е и хората, които не искат да бъдат управлявани от авторитарен политик", каза още Тадич.

Изявата на бившия президент идва на фона на протестите, които продължават вече седми ден. Хиляди души от Белград, Нови Сад, Ниш, Нови пазар и други градове в страната са по улиците, за да изразят недоволството си от победата на Вучич. Според участниците в акциите вотът е бил манипулиран. Днес от Избирателната комисия заявиха, че не са установили кражба на гласове, пише сръбският в. Блиц.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.14 | 02:51

1
Тадич е ковбойска кypва. Той прати Милошевич да го убият в Хага.

Добави коментар

Водещи новини