Ердоган се среща за втори път с Путин след свалянето на руския изтребител

Getty Images/Guliver (aрхив)
share

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще направи посещение в Русия в петък, 10 март, за да участва в среща на високо ниво, предава Фокус, цитирайки  Anadolu Agency, като се позовава на изявление от президентската администрация.

По време на срещата се очаква „подробно“ да бъдат обсъдени двустранните отношения между Анкара и Москва, се казва в изявлението.

Срещата ще бъде във формат Съвет на високо ниво за сътрудничество между Турция и Русия, начело на който ще бъдат президентите Ердоган и Путин, като ще участват и министри от правителствата на двете страни.

В изявлението се добавя, че лидерите ще обменят мнения и по въпроси от регионално и международно значение, в частност този за Сирия.

„Няколко споразумения също ще бъдат подписани по време на визитата, която се очаква да допринесе за развитието на турско-руските отношения“, гласи текстът.

Последната среща между Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин се проведе през август 2016 г., когато се усети разведряване в отношенията след свалянето на руския изтребител от турска страна през ноември 2015 г.

Водещи новини

Още новини