Берлин: Думите на Реджеп Ердоган за нацистки практики са абсолютно неприемливи

  • 06 март 2017 12:39

  • 2886
  • 3
Берлин: Думите на Реджеп Ердоган за нацистки практики са абсолютно неприемливи
© gettyimages (архив)

Думите на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който обвини Германия в "нацистки практики" след забраната на митинги на негови привърженици в страната, са "абсолютно неприемливи", заяви днес Петер Алтмайер, началник на екипа на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, за телевизия АРД.

"Няма никакви основания да бъдем упреквани", заяви той и допълни, че "Германия не може да бъде надмината що се отнася до върховенството на закона, толерантността и либералността". Алтмайер каза още, че правителството е в контакт с управляващите в Турция и че ще се търси уверение на това, че в Анкара признават и разбират значимостта на проблемите от последните дни.

Президентът Ердоган сравни вчера с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия. "Вашите практики не се различават от тези на нацистите", заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. "Мислех, че Германия се е отказала отдавна от тези практики. Ние сме се заблуждавали", добави той.

Последвайте канала на

БТА
2886 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2017.03.15 | 07:37

3
Кво чакат ,ако Германия се изтегли икономически от Турция ше умрат от глад фесовете за 1 месец

2017.03.08 | 10:43

2
Резака започва да става нагъл. Използва удари под кръста, за да провежда диктаторската си политика. Германците са чувствителни на тема нацизъм, но надали ще позволят на някакво новоизлюпено диктаторче да им се меша във вътрешните работи.
Думите на Реджеп Ердоган за нацистки практики са а

2017.03.07 | 11:55

1
вярни

Добави коментар

Водещи новини