Броят на жертвите на урагана "Яги" във Виетнам достигна 233 души

Getty images
share

Броят на загиналите след преминаването на урагана "Яги" във Виетнам днес достигна 233 души, след като спасителни екипи откриха още тела в райони, заляни от наводнения или затрупани от свлачища, предаде Асошиейтед прес, като се позова на държавни медии. 

Националната телевизия Ви Ти Ви съобщи, че екипи за справяне с извънредни ситуации са открили 48 тела в района на малкото село Лангну в северната провинция Лаокай, която бе пометена от вода, кал и камъни от планините. 39 души се водят изчезнали. 

Общо 103 души в страната все още са в неизвестност, а над 800 са ранени. 

"Яги" е най-силният ураган в Югоизточна Азия от години. Той достигна сушата в събота с ветрове със скорост до 149 км в час. Въпреки че в неделя отслабна, валежите продължиха, а нивото на реките остава опасно високо, пише БТА.

Броят на жертвите на тайфуна "Яги" във Виетнам достигна 197

Пътищата към Лангну са разрушени, което прави невъзможно използването на тежка техника в спасителните дейности.

Около 500 служители с кучета са терен, а при посещението си на мястото на инцидента вчера министър-председателят Фам Мин Чин обеща, че няма да се откажат от търсенето на изчезналите.

"Семействата им са в агония", казва Чин.

Осем души от две домакинства в Лангну бяха открити в безопасност рано сутринта днес, съобщи държавният вестник "Ви Ен Експрес". Те са били извън района по време на наводнението.

Водещи новини

Още новини