Жертвите във Виетнам на тайфуна "Яги" са вече 59

  • 09 септември 2024 13:29

  • 108
  • 0
Жертвите във Виетнам на тайфуна "Яги" са вече 59
© gettyimages

Мост се срути, а автобус беше отнесен от свлачище в Северен Виетнам след тайфуна "Яги" и предизвиканите от него наводнения и свличания на кални маси, които причиниха смъртта на най-малко 59 души в страната, съобщи Ройтерс.

Виетнамският заместник министър-председател Хо Дук Фок заяви, че в провинция Футхо при срутването на моста в река са паднали 10 превозни средства и 13 души, пътували в тях, се издирват. Трима души са извадени от реката и откарани в болница.

Пътнически автобус, превозващ 20 души, беше пометен от свлачище в планинската провинция Каобанг. На място е изпратен спасителен екип, но придвижването дотам е затруднено заради други свлачища, блокирали пътя, допълни ДПА. 

Десет души загинаха, след като бурята "Яги" предизвика наводнения и свлачища във Филипините

Стихията нанесе щети на над 3000 къщи, 120 000 хектара оризови полета са наводнени, а повече от 1 000 риболовни стопанства са унищожени.

Тайфунът "Яги" е най-силният, връхлитал от десетилетия Виетнам. Той отслабна вчера, но метеорологичната агенция на страната все още предупреждава, че продължаващите валежи могат да причинят още наводнения и свлачища.

Последвайте канала на

Калина Христова
108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини