Самоубийствен атентат погуби шестима цивилни в Кабул

Getty Images/Guliver
share

Най-малко шестима цивилни, сред които и една жена, са загинали при нападение на атентатор самоубиец в афганистанската столица Кабул, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Други 13 души, които са били ранени при взрива, са настанени в болница, съобщи в изявление говорителят на полицията в Кабул Халид Задран и добави, че се провежда разследване. 

Взривът е станал в югозападния квартал Кала Бахтияр в Кабул, отбелязва Асошиейтед прес.

Трима загинали при самоубийствен атентат в Афганистан

За момента никой не е поел отговорност за атентата.

След завръщането на талибаните на власт през август 2021 г. броят на терористичните нападения в Афганистан значително намаля, припомня ДПА. Въпреки това се смята, че разклоненията на т.нар. терористична група "Ислямска държава“ все още са активни в страната. Те са основен съперник на управляващите талибани и са извършвали преди нападения срещу училища, болници, джамии и шиитски райони в цялата страна, отбелязва АП.

Талибаните се върнаха на власт в Афганистан през август 2021 г. по време на хаотичното изтегляне на войските на САЩ и НАТО след 20 години престой в азиатската държава. Въпреки първоначалните обещания за по-умерена позиция, талибаните постепенно отново наложиха строго тълкуване на ислямските закони, както по време на предишното си управление на Афганистан от 1996 до 2001 г., посочва БТА.

Водещи новини

Още новини