"Ислямска държава" пое отговорност за атаката в хотел в Кабул

  • 13 декември 2022 07:31

  • 536
  • 0
"Ислямска държава" пое отговорност за атаката в хотел в Кабул
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Ислямска държава" (ИД) поема отговорността за терористичната атака срещу хотел в центъра на Кабул, популярен сред китайски бизнесмени. Това съобщи групировката в канала си в Телеграм, цитирана от Ройтерс.

Групировката съобщи, че двама от членовете ѝ "са атакували голям хотел, посещаван от китайски дипломати и бизнесмени в Кабул, където са задействали две взривни устройства, скрити в две чанти", отбелязва Франс прес. Едното взривно устройство е било предназначено за празненство с участието на китайски гости, а другото за залата, където се намира рецепцията.

Според изявлението на ИД един от нападателите е хвърлил гранати срещу талибански бойци, които се опитали да го арестуват, докато другият задействал експлозивите, закрепени на врати в хотела, и е открил стрелба срещу посетителите.

Най-малко трима нападатели са били убити, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на два талибански източника. Болницата за спешна медицинска помощ в Кабул съобщи за 18 ранени при атаката, пише БТА.

Атакуваха хотел в Кабул, популярен сред китайските граждани

Нападението се случи ден след като китайският посланик се срещна със заместник-министъра на външните работи на Афганистан, за да обсъдят въпроси, свързани със сигурността и да поиска да бъде обърнато повече внимание на охраната на китайското посолство, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини