Пуснаха под гаранция християнката, обвинена за оскверняване на Корана в Пакистан

share

Християнското момиче, което бе арестувано през август в Пакистан по обвинение в оскверняване на Корана, бе пуснато днес под гаранция, съобщи съдията по делото, предаде Ройтерс.

Преди няколко дни пакистанската полиция арестува един мюсюлмански духовник по подозрение, че е подхвърлил лъжливи доказателства за деянието на момичето, което страда от синдрома на Даун. Арестът на Римша Масих, за която се предполага, че е на 14 години, разгневи религиозни и светски организации по целия свят.

Ако паричната гаранция бъде платена, девойката ще се присъедини към семейството си на място, което се държи в тайна от съображения за сигурност, каза Робинсон Асхар, съветник на министъра на националното единство. Той подчерта, че няма планове за изпращането на младата християнка в чужбина. Масих бе обвинена от съседите си, че е изгорила свещени ислямски текстове и след това беше арестувана. После полицията съобщи, че е задържан един имам, който според свидетели бил пъхнал страници от Корана в чантата на момичето до други обгорени късове хартия.

В мюсюлмански Пакистан богохулството срещу исляма може да бъде наказано със смърт. Понякога обвинените в богохулство биват убивани от граждани, въпреки че съдът ги е оправдал, отбелязва Ройтерс.

Водещи новини

Още новини