Втора област в Египет е свободна от COVID-19

Getty Images/Guliver
share

Египетската област Кена е свободна от COVID-19 за първи път от началото на пандемията, обяви Министерството на здравеопазването и населението, съобщи онлайн изданието на списание "Иджипт тудей", цитирано от БТА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Говорителят на ведомството Хосам Абдел Гафар заяви, че в болниците в южноегипетската област няма заразени с коронавируса пациенти. Наред с това през последните петнадесет дни всички PCR тестове са отрицателни. 

Сред причините за по-добрата епидемиологична обстановка е увеличаващият се процент на ваксинираните срещу COVID-19, посочи Гафар. Броят на имунизираните с първа доза в Кена е над 1,35 милиона души, получилите и втора игла са над 944 000, а подсилваща доза - близо 60 000, сочат данните на здравното министерство. 

На 6 април властите обявиха за свободна от ковид областта Бухайра. Северната мухафаза е с едно от най-високите ваксинационни покрития в страната. 

Миналата седмица Египет получи 1,5 милиона дози "Пфайзер" от Съединените щати. С тази пратка дарените от САЩ ваксини стават общо 25 милиона дози. 

Египет отмени COVID ограниченията за благотворителните трапези на открито по време на Рамазана

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини