Полубратът на Обама ще се кандидатира за президент на Кения

share

Полубратът на Барак Обама има намерение да се кандидатира за президент на Кения, съобщава британският в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Малик Обама, който е бил един от шаферите на сватбата на американския президент, сега ще се кандидатира като независим кандидат на предстоящите кенийски окръжни избори. Ако сега спечели вота в избирателен окръг Сиая, в Западна Кения, той има намерение да се бори за президентския пост през 2018 г., пише dnevnik.bg.

Барак Обама и Малик Обама имат различни майки и общ баща. Те са се срещнали за първи път през 1985 г. и са запазили близки отношения оттогава.

Малик Обама е на 54 години и по професия е счетоводител. Той обещава, ако влезе в политиката, да се бори с бедността, достигаща нива на епидемия в Кения.

Малик Обама посочва като пример положението в окръг Сиая, където има много ресурси, но бедността доминира, защото корупцията е повсеместна. Според него Кения се нуждае като цяло от по-добро управление на природните богатства, за да се развива. Полубратът на Обама признава, че е решил да опита шанса си в политиката, вдъхновен от успехите на Барак Обама.

Ако Малик Обама стане президент на Кения след 5 години, то в света няма да има двама президенти Обама по едно и също време, защото към тази дата ще е изтекъл вторият мандат на Барак Обама.

Водещи новини

Още новини