Шеф Михалчев разказа ужасяваща история за себе си

share

Мастерите в кухнята - шефовете Ангелов, Токев и Михалчев, разказаха по случай Деня на храбростта своите емоции от казармата.

Най-драматична се оказа историята на шеф Михалчев, който е бил в поправителен батальон. "Моите проблеми тръгнаха още от училище. Имах проблеми с едни съученици, счупих главата на единия и не ме приеха в Комсомола. Бях с обици по лицето, слушах пънк и хардкор... Малко крадях - уважавах държавните предприятия и си взимах разни сувенири от там. Така тръгна всичко и като стана време за казармата, ме вкараха в поправителния батальон. Там попаднах в поделение от 1300 човека, от които 20 българи - другите цигани", започна разказа си шеф Михалчев в "Преди обед" по БТВ.

След като положил клетва на 40-ия ден, му връчили лопата и го накарали да рине траверси по цял ден. "Трябваше да го правя година и половина, но за щастие излязох в дълъг болничен... Счупих си сам ръцете два пъти. Как става ли? Удряш силно в стол или стена и се получават фрактури", признава Михалчев и допълва още за ужасиите в казармата: "Имаше много рецидивисти, връщаха ги непрекъснато... Имало е случаи на извръщения и гаври, аз не ги толерирах. В моята рота имаше хора, които стигаха до самоубийство. Но аз доста се поошлайфах", признава кулинарният бос.

За разлика от него шеф Ангелов бил галеник в това отношение, но също казва, че казармата много го е пречупила. "След клетвата заради завършеното ми кулинарно училище, ме пратиха в кухнята. Трябваше да се науча да готвя за цялото поделение. Казаните са само по 60 литра, един черпак понякога е за 30 порции... Но започнах да крада, давах храна на новобранците, за да не ги тормозят. Хванаха ме и ми казаха, че всички крадат, но аз съм прекалил и ме върнаха в ротата", спомня си шеф Ангелов.

Шеф Токев пък не е бил в казармата, но пък живял в казармени условия при баба си и дядо си немци.

"Така се случи, че живях и в България, и в Германия, и когато трябваше да вляза в казармата в Германия, дойдох да уча в България. После се ожених и след това паднаха условностите за казармата. Но не смятам, че не съм кален. Баба ми и дядо ми са от старата генерация немци, които са ме възпитавала по старите изисквания - лягаш в 7, ядеш изправен - точно в 12 и в 6. Дядо ми ме караше през зимата да излизам на сняг и да тичам и да се трия със сняг. Това ми помага да се държа дисциплиниран и здрав", признава Токев.

Водещи новини

Още новини