Бившият китарист на Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър е обвинен в убийство по непредпазливост

Getty Images, архив
share

Срещу бившия китарист на американската алтернативна рок група Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър е заведено дело за причиняване на смърт по непредпазливост и небрежност, предаде Асошиейтед прес. Според обвинението той е блъснал и убил пешеходец по-рано тази година.

Искът е подаден от Ашли Санчес, дъщерята на жертвата. Нейният баща, 47-годишнияt Израел Санчес умира, след като е блъснат, докато върви на пешеходна пътека в град Алхамбра, източно от Лос Анджелис.

Инцидентът е станал следобед на 18 март, когато, според думите на ищците, Клингхофър е управлявал черен джип без регистрационен номер. Той е завил наляво на кръстовище с маркирана пешеходна пътека. Видеозапис, представен от обвинителите, показва как черен автомобил удря Израел Санчес, докато завива.

Санчес е получил травма на главата, като няколко часа по-късно е починал от нараняванията си в болницата, се казва в съдебния иск. Също така Клингхофър е използвал мобилен телефон, докато е шофирал, тъй като на видеозаписа се вижда как водачът държи предмет над волана. На видеото се вижда и 40-метровата тревиста разделителна мантинела, която е трябвало да даде на Клингхофър време да види дали има някой на пешеходната пътека, се казва в иска.

Водещи новини

Още новини