Мадона се защитава енергично за закъснението на концерт, заради което фенове заведоха дело

Getty images (архив)
share

Мадона енергично се защитава за двучасовото закъснение на концерт, заради което фенове заведоха съдебен иск, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Певицата е съдена от двама фенове, които са присъствали на неин концерт миналия месец в Ню Йорк.

В иска се казва, че двойката „не би платила за билети“, ако е знаела, че шоуто ще приключи толкова късно.

Представителите на американската певица и промоутърът „Лайв Нейшън“ заявиха, че технически проблем е причинил закъснението.

Съвместното изявление гласи: „Концертите в Северна Америка започнаха в зала „Барклис Сентър“ в Бруклин, както беше планирано, с изключение на технически проблем на 13 декември по време на саундчека. Това доведе до забавяне, което беше добре документирано в съобщенията в пресата по това време. Възнамеряваме да защитаваме този случай енергично“.

В изявлението се добавя, че неотдавнашната европейска част на турнето е „получила възторжени отзиви“.

В иска, заведен от Майкъл Фелоуз и Джонатан Хадън, се посочва, че „много притежатели на билети, които са посетили концерта в делничната вечер, е трябвало да станат рано, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден“.

"Не можем да станем за работа": Съдят Мадона, защото концертите ѝ свършвали късно

Двамата съдят „Лайв Нейшън“ и „Барклис Сентър“ за „безразсъдно упражняване на фалшива реклама, небрежно въвеждане в заблуждение и нелоялни и измамни търговски практики”.

От „Барклис Сентър“ все още не са отговорили на иска.

Фелоуз и Хадън са гледали шоуто в сряда, 13 декември 2023 г., и са заявили, че то е трябвало да започне в 20:30 ч., но е стартирало едва след 22:30 ч. и е приключило около 01:00 ч.

В иска се твърди, че другите вечери на Мадона на същото място, на 14 и 16 декември, също уж започнали с повече от два часа закъснение.

„Ответниците не са уведомили притежателите на билети, че концертите ще започнат много по-късно от началния час, отпечатан на билета, и както е било рекламирано, в резултат на което притежателите на билети са чакали с часове“, завиха представители на ищците.

В съдебните документи също така се твърди, че Мадона „има дълга история на пристигане и започване на концертите си със закъснение, понякога с няколко часа“, като се посочват примери, включително „турнето ѝ Rebel Heart 2016, турнето ѝ Madame X 2019-2020 и предишни турнета, при които Мадона непрекъснато е започвала концертите си с над два часа закъснение“ (нейният концерт на Националния стадион в София през август 2009 г. също закъсня с два часа).

Това не е първият случай, в който фенове възразяват срещу закъсненията на певицата за нейните концерти, а през 2019 г. един фен заведе дело заради закъснение за концерт в САЩ, но месец по-късно той доброволно прекрати делото.

„Има нещо, което всички вие трябва да разберете, каза Мадона за свое оправдание по време на концерт в Лас Вегас преди пет години - и то е, че думата „закъснявам“ не важи за една кралица“.

Ищците предявяват иска за неуточнени вреди.

Водещи новини

Още новини