Екзотика и футуризъм на Седмицата на модата в Лондон

share

Футуризъм и екзотика завладяха модния подиум по време на модно дефиле в Лондон. На него бяха показани тенденциите, които ще са господстващи догодина през пролетно-летния сезон. Колекциите си представиха водещи дизайнерски британски къщи.

Считаната за истинска модна институция на Острова "Бърбъри", както винаги, показа класа. Дизайнерите са придали на колекцията изцяло футуристично излъчване. За пролетно-летния сезон догодина модната къща представи модели с метализирани кожи, лъскав сатен и платове, приличащи на фолио във всички цветове на дъгата. Екстравагантните бански костюми предизвикаха фурор сред модните специалисти.

Исках да представя колекция, която да развълнува хората, да ги накара да се усмихват, каза Кристофър Бейли, който е творчески директор на марката.

Ревюто на лейбъла "Мълбъри" донесе на публиката приятно екзотично изживяване. Колекцията е вдъхновена от модата през 70-те и включва флорални мотиви, дълги до земята поли и обувки в пастелни тонове.

Безспорен акцент са ръчните чанти. Като цяло дизайнерите са насочили внимание в две противоположни посоки - по-разкрепостена и изцяло официална линия, разказва БНТ.

Водещи новини

Още новини