Кристофър Кейн зашемети с болтове и гайки

share

Кристофър Кейн представи колекцията си пролет-лято по време на Седмицата на модата в Лондон. Дизайнерът украси с болтове и гайки дефилето си в британската столица, разказва БНТ.

Роденият в Шотландия Кристофър Кейн показа колекция на крайностите. Моделите му са вдъхновени от чудовището на Франкенщайн, като същевременно са обсипани със сладникави багри. Дизайнерът както винаги демонстрира своята страст към нестандартните материали.

Болтовете и гайките присъстваха осезаемо в колекцията. Кейн ги е използвал както за детайли, така и като основна съставна част на някои от облеклата. Въпреки привидно грубите елементи, дизайнерът е постигнал изчистена елегантна визия. За нея допринасят и топлите тонове като бледо розово, екрю, бяло и жълто.

Силно впечатление направиха оригиналните бели сака, карамелените плисирани рокли, закопчани с болтове и гайки, и вталените костюми в бяло и ярко жълто, разкрасени с пластмасови панделки и волани. Шоуто на Кейн уважиха съпругата на британския премиер Саманта Камерън, главният редактор на списание "Вог" - Анна Уинтор, и много представители на шоубизнеса.

30-годишният дизайнер Кристофър Кейн бързо се наложи като едно от големите имена в британската мода. И тази година според специалистите той показа изисканост и творчески блясък.

Водещи новини

Още новини