197 ястия от 160 участници на Коледната трапеза в Димитровград

Булфото
share

1000 порции боб с тиква и царевица приготви на площада в Димитровград майстор-готвачът Иван Звездев.

Това предаде Булфото.

Демонстрацията бе част от организираната за 12-и път Коледна трапеза, която събра десетки участници и гости. На нея бяха показани автентични ястия, типични за празниците по Рождество Христово.

В кулинарния конкурс тази година бяха изложени 197 ястия от 160 участници.

 

Обредни, солени и сладки пити, баници, постни и месни ястия, сладки изкушения, коледни мезета, бяха част от представените от участниците вкуснотии. Всеки от тях пази стари рецепти за приготвянето им, предавани от поколение на поколение.

Благоевград ще зарадва жители и гости с богата коледна програма

Водещи новини

Още новини