105 килограма въжета за танците по фасадата на НДК

share

105 килограма въжета са нужни на испанските артисти от група Cie DELREVES за реализация на грандиозния спектакъл, който ще взриви пространството около НДК в неделя вечер.

40 килограма екипировка за катерене ще осигурят безопасността им по време на танците върху външните стени на Двореца, съобщават организаторите от НДК и сп. Едно.

На 23 септември от 20.30 часа „летящите танцьори” ще направят впечатляващо шоу върху фасадата на Двореца откъм бул. Фритьоф Нансен, което жителите и гостите на столицата могат да видят със свободен достъп.

Спектакълът, който за първи път в България ще използва архитектурата като сцена, е смесица между съвременен танц във въздуха, дигитални изкуства и театър. Музикалната атмосфера е постигната от смесването на електронни звуци, живи инструменти и глас.

„За изпълнението ни е необходима изключително добра физическа подготовка”, твърдят испанските артисти. Спектакълът Guateque е игра на мъж и жена, които преживяват различни срещи и настроения в една купонджийска нощ и за първи път у нас представя „вертикален танц“.

Събитието се провежда по случай петото юбилейно издание международният фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK, организиран от сп. Едно, Фондация Америка за България и Национален дворец на културата.

Водещи новини

Още новини