Медалът на един от спортистите от игрите в Париж ръждяса

gettyimages
share

Организаторите на Олимпиадата в Париж обещаха да подменят ръждясал медал на един от наградените спортисти. Това се наложи, след като скейтбордистът от отбора на САЩ Найджа Хюстън разкри, че бронзовото му отличие е в окаяно състояние само седмица след като го спечели.

29-годишният атлет показа на последователите си в Instagram как медалът му е започнал да ръждясва малко след завръщането си в Щатите.

Тъй като историята продължава да набира популярност, организаторите на Олимпийските игри обещаха да заменят повредения медал. 

Стойността на златния медал на Олимпийските игри в Париж възлиза на 700 евро

„Работим в тясно сътрудничество с Монетния двор на Париж, институцията, натоварена с производството и контрола на качеството на медалите. Заедно с националния олимпийски комитет на съответния спортист ще оценим медала, за да се определим причината за износването и щетите", казват от администрацията на Игрите, предаде Нова телевизия.

Хюстън спечели бронзов медал във френската столица, отстъпвайки само на американеца Джагър Итън и на шампиона Юто Хоригоме от Япония.

„Олимпийският медал изглежда страхотно, когато е чисто нов. След като го поставих върху кожата си и малко се изпотих, а след това оставих моите приятели да го носят през уикенда, вече не е така“, споделя той.

Водещи новини

Още новини