Индийският премиер рекламира йогата като имуностимулант

Pixabay
share

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Йогата укрепва имунната система на тялото", каза Моди. "Йогата пранаяма, или дихателните упражнения, подсилва респираторната ни система. Тя е по-уместна в сегашните времена, тъй като именно дихателната система на тялото е най-неблагоприятно засегната от Ковид-19", добави премиерът.

Индия регистрира рекордно увеличение на случаите на заразяване с коронавирус

"Много пациенти с коронавирус по света извличат полза от йогата. Силата на йога им помага да победят това заболяване", изтъкна 69-годишният лидер.

Моди направи обръщение към нацията по случай Международния ден на йогата, който бе отбелязан с поредица от онлайн събития. Много малко масови йога сесии бяха организирани заради епидемията от коронавируса.

Нови 2000 жертви на коронавируса в Индия

"Тази година празнуваме Деня на йогата в домовете си. Днес е и ден, в който ще укрепим връзката със семейството си", отбеляза Моди.

Броят на заразените в Индия днес превиши 400 000 души, след като страната отчете рекордно дневно увеличение от 15 413 нови пациенти. От вируса са починали 13 250 души в Индия, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини