Индия регистрира рекордно увеличение на случаите на заразяване с коронавирус

  • 19 юни 2020 14:39

  • 385
  • 0
Индия регистрира рекордно увеличение на случаите на заразяване с коронавирус
©

Индия регистрира днес дневен рекорд на случаите на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Заразените с вируса в Индия за едно денонощие са 13 500, става ясно от данни на индийското здравно министерство. Смъртните случаи за денонощието са над триста.

Град Ченай в южна Индия въведе карантина, след като регистрира нови случаи на заразяване. Улиците на града, известен като "индийския Детройт" заради голямата си индустрия за строителство на автомобили, са почти празни днес. Повечето магазини в града са затворени, като за спазването на ограничителните правила следят голям брой полицаи.

Нови 2000 жертви на коронавируса в Индия

В целия щат Тамил Наду, в който се намира Ченай, бе въведена карантина. Щатът е тествал за COVID-19 над 800 хиляди души.

Взимайки предвид гъстотата на индийското население, експерти отдавна изразяват опасения, че една продължаваща дълго време епидемия може да претовари индийската здравна система.

Индийският премиер Нарендра Моди отмени на 8 юни по-голямата част от ограниченията, въведени заради пандемията от коронавируса, които бяха част от почти тримесечна карантина.

Индия е на четвърто място в света по брой на заразяванията с коронавирус след Съединените щати, Бразилия и Русия, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини